duminică, noiembrie 16, 2008

Argumente Generale


Photobucket

I. Argumente Generale ale Teismului


Credinciosii , in lipsa teoriilor sustinatoare a realismului divinitatiilor,promoveaza ideea conform careia daca existenta lui Dumnezeu nu poate fi negata ,in concluzie acesta exista !!! Este ilogica sustinerea unei astfel de teorii , fiind evidenta necesitatea prezentei argumentelor in favoarea existentei,pentru a dovedi realismul divinitatii.
Deasemnea argumentele pe care se bazeaza atat crestinismul ,cat si alte religii, sunt irationale , fictive,pure presupuneri.
Argumente precum cel al Moralitatii , Creatiei,Complexitatii si al Sufletului sunt teori vagi, nedovedite , speculative,presupuse.
Argumentul Moral relateaza urmatoarele :
1. Nu exista valori morale in natura omului
2. Valorile morale nu exista decat daca Dumnezeu exista
3. Concluzie : Dumnezeu exista .
Argumentul moral al crestinilor este unul pur speculativ,Freud dovedind , ca actele morale se structureaza in timpul primei copilarii (5-7 ani) , in perioada maturizarii psihicului ,moralitatea individului fiind modelata in functie de societatea,si mediul in care convietuieste. In plus argumentul moral este in contradictie cu afirmatia din Biblie , ce sustine ca omul a fost creat cu propria judecata si capacitate de decizie !
Argumentul Creatiei sustine :
1. Tot ce se intampla are o cauza
2. La un moment dat , ceva a fost creat din nimic , Universul
3. Creatia trebuie sa fi avut o cauza
4. Din moment ce nu a existat materie in acel moment , cauza creatiei trebuie sa fi fost Dumnezeu
Acest rationament se bazeaza pe lipsa de informatii pentru a dovedi existenta divinitatiilor. Referitor la (1) ,mecanica cuantica a observat ca ,in natura , se creeaza particule , apoi se auto anihilieaza , fara nici o cauza. Din aceasta observatie rezulta ca existenta Universului , nu a fost determinata ,obligatoriu de o cauza.Afirmatia (4) este evident speculativa, in lipsa doveziilor ,a argumentelor se presupune cu usurinta : "cauza creatiei trebuie sa fi fost Dumnezeu". In prezent nu se poate extrage o concluzie clara asupra existentei Universului , religia , din lipsa de informatii presupunand ,obligatorie interventia divina.
Argumentul Complexitatii prevede :
Complexitatea organismului uman, si complexitatea elementelor universului este imposibila pe cale naturala, nu se poate realiza decat prin interventie Divina. (contra argumentul este Teoria Evolutionismului) .
Argumentul faptelor lui Isus :
Afirma ca faptele miraculoase ale lui Isus , culminand cu invierea , demonstreaza existenta divinitatiilor. ( Nu se i-a in considerare ca istoria nu a consemnat nimic din faptele sau existenta lui Isus , acestea fiind contestabile. )
Argumentul Sufletului :
Crestinii sustin ca oamenii au suflet (imaterial), spre deosebire de animale. In absenta sufletului oamenii comportandu-se asemnea necuvantatoarelor ! Ateii sustin ca sufletul este material, indentificandu-se cu creierul. Dovezi in acest sens fiind :
1. Dezvoltarea creierului este in stransa legatura cu dezvoltarea intelectuala.Dezvoltarea intelectului este imposibila fara evolutia creierului.
2. Deteriorarea creierului in urma accidentelor,consumului de substante nocive,etc. rezulta in deteriorarea permanenta a intelectului.Daca intelectul(sufletul) se afla in afara creierului de ce cei care sufera traume in zona cutiei cranieni ,nu mai au o activitate normala a intelectului ( deficiente de memorie ,devieri de comportament, etc.)?
3. Daca sufletul este separat de creier de ce Alzheimer,sau alte boli, afecteaza permanent intelectul (sufletul) , si nu numai creierul ?
+Deasemenea presupusele vindecari medicale miraculoase sunt atribuite ,divinitatii.
Aceste manifestari nu dovedesc decat stadiul primar in care se afla stiinta , respectiv medicina, nefiind posibila , intodeauna, stabiliarea unui diagnostic exact, in fiecare an , desprinzandu-se ramuri modificate ,ai diferitilor virusi.Spre exemplu in antichitate simpla gripa sau varicela , afecta masiv populatia unui oras, sau chiar a unei tari.

II. Provenienta Religiei
A fost dovedit de psihologi,etc. ca este foarte posibil ca religiile sa fie creatia omului.Cei care se ocupa cu studiul comportamentul si creierul uman , au dovedit ca in caracaterul omului sunt prezente numeroase instincte primare, unul din acestea fiind frica. Inca din Evul Mediu ,omul a fost dominat de frica fata de necunoscut , mister, natura, astfel , in timp , s-au dezvoltat practici , ritualuri de imbunare a naturii , iar apoi de sadisfacere a dorintelor zeiilor naturii.Religia , pornind de la vechii zei ai naturii si a vechilor ritualuri ,s-a dezvoltat ajungand la stadiul monoteist, fiind creata si o carte de ritualuri ,porunci, etc. (Biblia , Coranul ... ).
III. Provenienta Bibliei
Credinciosii , sustin ca Biblia a fost scrisa de oameni care erau sub influenta Duhului Sfant, dar nu exista nici o dovada sau argument care sa indice acest detaliu.Este cu mult mai probabil ca Sfanta Scriptura sa fi fost creata de om.In lipsa argumentelor si a doveziilor ,se presupune ca « faurirea » Bibliei a avut un amestec divin, acest fapt fiind irational , speculativ,ireal.
IV. Fanatismul Religios
Fanatismul religios , indeamna credinciosii sa ureasca sau ,sa ii converteasca pe toti cei care sunt de o credinta diferita sau care sunt atei ,chiar daca una dintre porunci este sa nu i-ti urasti semeni, presupunandu-se cu usurinta ca acestia sunt criminali , impotriva lui Dumnezeu, imorali ("chiar daca" in Biblie se sustine ca orice om detine un set de valori morale, datorat divinitatii).Habotnicii nu rationeaza faptele si doveziile ci doar creaza argumente fictive, pentru a-si sustine cauza.
Habotnicul vede in Ateu , omul pacatos ,imoral ce este impotriva firii omenesti, care trebuie eliminat.
De-a lungul istoriei au fost nenumarate incercari de a extermina ateii ( Inchizitia - 1231 de Papa Gregor IX ), dar in ciuda eforturilor Bisericii , numarul necredinciosilor este incontinua crestere, cauza fiind evolutia stiintei , si analizarea aprofundata a argumentelor ce sustin existenta divinitatii.
V. Concluzie
Argumentele , contradictiile , generalitatea, si evitarea argumentelor plauzibile , conduc la concluzia ca religia nu este decat , un mit,o poveste.Religia se bazeaza pe presupuneri , fapte ireale si pe Biblia scrisa de om,astfel conform ratiunii se concluzioneaza inexistenta divinitatiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu