miercuri, noiembrie 26, 2008

Afirmatii contradictorii

Şi m-am gândit io aşa să scriu aicea de ce se contrazice Biblia. Iaca ce-o ieşit:

Deuteronomul 5:9
Să, nu te închini lor, nici să le slujeşti, căci Eu Domnul Dumnezeul tău sunt Dumnezeu zelos, Care pedepseşte vina părinţilor în copii până la al treilea şi al patrulea neam pentru cei ce Mă urăsc.

Deuteronomul 7:9
Să ştii dar că Domnul Dumnezeul tău este adevăratul Dumnezeu, Dumnezeu credincios, Care păzeşte legământul Său şi mila Sa, până la al miilea neam, către cei ce-L iubesc şi păzesc poruncile Lui;

Pă ciorile să mai înţleagă. Da-s tare curios cum se mai răzbună pe ală de îl ia la băşcălie dacă mama lu` ăla sau bună`sa a fost una din aia de băga metanii până făcea cucuie in frunte de la dat cu capu` de podele. Că doar zice că are milă până la al miilea neam.
Asta nu o mai înţeleg. Cum ar veni că dacă io mă duc şi bag la mătănii până mă iau durerile de şale (nu că nu m-ar durea şi acum), copii mei şi copiii copiilor lor şi aşa mai departe nu or să mai aibă grijă de rugat. Că doar se roagă mandea pentru ei, nu? Dacă fi`mea îşi bagă picioarele în ea credinţă (ca tata acu) Marele Spirit nu o să îi mai poată pedepsi copii că doar mi-a promis mie că are grijă de ei vreo 2000 de ani [al miilea neam (generaţie), o generaţie = 20 de ani => o mie generaţii = 2000 de ani.]. Aşa că rămâne el frumos cu buza umflată din cauza promisiunii sau dă cu ea de pamant (promisiunea) şi o pedepseşte, caz în care Elohim nu mai e drept, pentru că nici măcar o amărâtă de prromisiune nu o poate ţine. Hai măi IHVH, ce-s 2000 de ani la tine.


Geneza 9:3
Tot ce se mişcă şi are viaţă să vă slujească de hrană: toate acestea vi le dau, ca şi iarba verde.

Deuteronomul 14
7. Dar să nu mâncaţi din cele ce rumegă numai, sau care au numai copita despicată şi unghia despărţită în două. Astfel, să nu mâncaţi cămila, iepurele şi iepurele de casă, care rumegă, dar n-au copita despicată: să le priviţi ca necurate.
19. Să priviţi ca necurată orice târâtoare care zboară: să nu mâncaţi din ea.

Ete altă găselnita. Păi daca IHVH (Iahve, Elohim, Dumnezeu) a zis clar şi răspicat ca tot ce mişcă se şi papă, la ce măsa s-a trezit nea` Moise să dea alte reguli. Adecă numai alea curate îs bune de băgat la ghiozdat, alealalte is Câh. Şi mai aflăm o treabă foarte interesantă: cum că iepurele şi iepurele de casă îs rumegătoare. Oare nu io fi spus nimeni lu’ Moise ăsta că iepurele, deşi dă repede din gură, nu rumegă. La iepure viteza e caracteriscă, drept pentru care oamenii au preluat o treabă de la el: stilul ală de a F**E iepureşte.
Iar la 19 ne mai spune o treabă interesantă. Tare îs io curios cum o ajuns nea’ Moise ăsta în jungla Amazoniană, că numa’ acolo mai gaseşti târâtoare care zboară, sau mai degrabă planează. Pe unde îşi făcea el veacul nu ţin minte să existe vreo specie de târâtoare care să dea impresia că zboară. Nu de alta da’ nu au copaci destul de înalţi.

Să mor io dacă nu mor de curiozitate. Îmi poate şi mie explica trebile ieştea acătărea????

4 comentarii:

  1. Credeam ca esti mai destept.

    Se confirma ca ateii trebuie sa trateze totul cu aroganta. Numai asa isi pot sustine argumentele.(Vezi www.caleamaestrului.arhibuild.ro sectiunea "ateism")

    Mi se pare ca mai mult iti bati joc decat sa tratezi cu respect totul ca un om, ateu (si om de stiinta de altfel) ce pretinzi ca esti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asemenea chestii nu pot fi tratate decat cu dispret. Aveti pretentia sa urmam o carte care nici macar nu ramane consecventa intr-un subiect.
    Iar aroganta unor atei deriva din faptul ca Biblia se face singura de ras cand vine vorba de consecventa.
    Nu te poti purta decat cu dispret si aroganta fata de cineva care, odata prins cu "cioara vopsita" are pretentia sa orienteze comportamentul altora.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ai pune toate lucrurile cap la cap ti-ai da seama ca nu se contrazik... de exemplu ceea ce scrie in Geneza 9:3 se refera la perioada in care OMUL era curat si inca locuia in EDEN, iar ceea ce scrie in Deuteronom reprezint perioada in care omul era pe pamant si era deja cazut :) ... ,, Pentru ca Dumnezeu exista de accea doresti sa dovedesti k nu exista" Succes in sustinerea argumentelor pentru inexistenta lui Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa pun lucrurile cap al cap?? Drept cine ma iei ? Nu sunt un pusti de 14 ani care abia a inceput sa citeasca Biblia. Eu vad clar ca D-zeu a spus juna iar Moise alta, fara a cere aprobare de la All Mighty. Nicaieri in Biblie nu spune ca acele reguli erau stabilite de D-zeu, ci spune clar ca asa a vrut Moise.

    Si, "Anonim", vad ca te iei de partea cu hrana dar nu spui nimic de cea cu pedepsirea pana la al 4-lea neam sau cu miluitul pana la al miilea, chestii care se contrazic reciproc.

    RăspundețiȘtergere