sâmbătă, noiembrie 29, 2008

Alta idiotenie



Si iote de ce tot ce se spune acolo e vax:

Toti cei care au scris cronici istorice in perioada sec XVI - I B.C. se bazau pe fapte sau pe documentele dec la aceea vreame (scrisori, rapoarte de lupta, communicate catre capetenii). Dovada cea mai importanta este ca tot ceea ce au scris ei atunci poate fi azi identificat dpdv geographic, iar descoperirile arheologice confirma evenimentele si culturalitatea descxrise de ai.

Primele copii ale Thora dateaza din perioada sec X B.C., iar exodul evreilor din Egipt se presupune ca ar fi avut loc in timpul lui Ramses al II - lea, adica undeva in sec. XV B.C.. Nu cred ca Moise ar fi supravietuit 500 de ani. Tot ceea ce este scris in Thora sunt traditii preluate oral.

Primele copii ale evangheliilor dateaza din prima si adoua jumatate a sec al II - lea, cele mai vechi fiind Papirusul Ryland, de la Manchester si papirusul Bodmer P66, de langa Geneva. Iar daca Matei si Marcu i-au fost ucenici, Luca si Ioan nu au avut nici o legatura cu Iisus. Evanghelia dupa Luca spune chiar ca faptele au fost verificate inainte de a fi scrise.

Copistii din perioada evului Mediu incercau sa pastreze acuratetea domelor religioase proclamate de biserica sin u a textului. Dovada fiind multimea de modificari survenite in timpul traducerii pentru ca nu corespundeau cu dogmele. Si aceste modificari au fost dovedite prin retraducerea manuscriselor vechi si compararea lor cu editiile Bibliei.

Manuscrisele de ma Nag Hamamdi nu contin texte care sa fie cuprinse in Biblie ci doar acele texte numite apocrife, care s-au dorit a fi distruse de catre Biserica. Iar toate codexurile de acolo sunt A.D., cu exceptia a doua dintre ele, considerate eretice si excluse si din Thora.

Iliada lui homer este in fapt o scriere epica, bazata pe o legenda sin nu este considerate cronica istorica. Abia in sec al XX - lea s-a descoperit vechea cetate a Troiei, insa nimic din ruinele de acolo nu dovedesc Iliada.
Iar razboaiele lui Caesar sunt nemodificate pentru ca nimeni nu a avut nici cea mai mica intentie de a face asa ceva. Nu de alta dar pe ele nu se bazeaza nici o religie.
Situatia este alta in cazul Noului Testament, in care s-au facut adaugiri si omisiuni, la primele concilii, pentru ca nu cumva sa apara posibilitatea ereziei.

Nu va dispera pseudo - stiinta asta .... ???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu