luni, decembrie 15, 2008

Biserica, farmacie sau policlinica

Mergeam zilele trecute pe strada si in paralel cu mine mai circula un cuplu de batrani. Fiindca sunt destul de bolnav am o viteza de deplasare egala cu a unui om de reo 65 de ani asa ca, fara sa vreau am auzit ceea ce discutau. 
Era vb de nu stiu care ruda a lor care suferea de o boala urata, iar medicii nu reuseau sa o trateze. Partea frumoasa a fost cand babuta a devenit foarte nervoasa ca sotul aleia nu o asculta sin u se duce la preot sa ii citeasca nush care cetanie de soi, ca aia o sa o videce sigur, ca sigur i-au facut vecinele farmece, ca e frumoasa si alea is geloase. “ Ca eu i-am spus de zeci de ori sa se duca la parintele Ioan sa ii citeasca, sa ii dezlege facaturile” 

Acu stau si ma intreb de ce omu` ala nu le da o data satisfactie, sa se duca la popa sa ii citeasca lu` nevasta si dupa aia, cand nu o sa se intample nik, sa il ia pe popa de guler si sa o puna pe baba sa il pupe undeva, mai jos de sale, unde e carne mai moale. 

Si tot asa stau si ma intreb cum pot 50 % dintre romanii nostri sa mai puna botu` la chestii de genul asta, cu cetitul la popa, cand stiu si ei dinainte ca nu o sa le ajute la nimic. Se duc ca oile sub patrafirul aluia, care le recita 2 pagini dintr-o carte iar la urma le spun ca Doamne, Doamne va avea grija de ei. Grija sad ea coltu` mai repede poate !! Ca si la popa ii trebe bani si cum altfel daca nu din inmormantari, ca din botezuri nu prea mai ies acu, ca exista contraceptive. 

Romanilor … Treziti-va … Biserica nu e nici policlinica cu plata, nici farmacie !!!! 

6 comentarii:

  1. Eu ti-am mai zis ca ai dreptate in ceea ce spui despre majoritatea preotilor, si ca ceea ce fac ei este neadevarat.

    Dar, inca odata, crestinismul adevarat se gaseste in Faptele Apostolilor. Acolo vedem comportamentul, faptele adevarate ale crestinilor adevarati.

    De fapt Noul Testament este plin de invatatura pentru crestinul adevarat. Noul Testament arata cum poate deveni un om un crestin adevarat (adica "nascut din nou" dupa cum spune Isus Hristos)

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde anume la Fapte ca din cate stiu eu acolo, cel putin in privinta lui Pavel / Paul, crestinismul e total denaturat, indepartandu-se mult de ceea ce spune Iisus. Pavel a fost omul ca a schimbat pentru prima oara si definitiv fata crestinismului.

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Pavel intareste ceea ce spune Isus. Gaseste-mi si mie o contradictie intre ce spune Isus si ceea ce spune Pavel.

    Intrebare: Este vreo diferenta intre trairea "crestinilor" ortodocsi si trairea crestinilor din Faptele Apostolilor? sau intre ceea ce predica preotii de azi si ceea ce invata Isus sau Pavel, sau Ioan sau Petru pe crestinii de atunci?

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai ca vb pe alaturi.
    Daca Isus a spus "nu am venit sa stric legea i sa o intaresc" Iar pavel a modificat toate legile ebraice, care ar fi trebuit respecate si de primii crestini.

    RăspundețiȘtergere
  5. Demonstreaza ceea ce spui.

    Uite ce spune apostolul Pavel in Romani! Uite cum proclama Legea!

    Romani cap. 2
    17 Tu, care te numesti Iudeu, care te reazimi pe o Lege, care te lauzi cu Dumnezeul tãu,
    18 care cunosti voia Lui, care stii sã faci deosebire între lucruri, pentrucã esti învãtat de Lege;
    19 tu, care te mãgulesti cã esti cãlãuza orbilor, lumina celor ce sînt în întunerec,
    20 povãtuitorul celor fãrã minte, învãtãtorul celor nestiutori, pentrucã în Lege ai dreptarul cunostintei depline si al adevãrului;-
    21 tu deci, care înveti pe altii, pe tine însuti nu te înveti? Tu, care propovãduiesti: Sã nu furi," furi?
    22 Tu care zici: Sã nu preacurvesti," preacurvesti? Tu, cãruia ti-e scîrbã de idoli, le jãfuiesti templele?
    23 Tu, care te fãlesti cu Legea, necinstesti pe Dumnezeu prin cãlcarea acestei Legi?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce vrei sa iti demonstrez ...
    Ca el a spus ca vine sa intareasca legea iar Pavel s-a gandit sa faca neste modificari, cum ar fi cea cu taierea imprejur. Si botezul nou-nascutilor. La evrei, Ioan boteza oameni maturi cu discermamant. La Pavel erau indocrinati copii.
    Ce mai vrei sa iti dovedesc ... ceea ce se vede??

    RăspundețiȘtergere