sâmbătă, octombrie 18, 2008

Religia......

M-am săturat...
Zi de zi nu facem altceva decât să răbdăm situaţii care de care mai anapoda, mai paradoxale, şi totuşi nimeni nu spune nimic. De ce ? De teamă ? Incertitudinea unei schimbări provoacă chiar atât de multă teamă încât nimeni nu vrea să vorbească despre ea.
Şi mă refer aici la schmbarea care ar veni dacă cineva ar avea curajul să afişeze acţiunile de doi bani ale celor care ar trebui să ne fie modele de viaţă, ale celor care ar trebui să poată spune "faceţi ca noi ca să vă fie bine", ale marilor şi micilor conducători religioşi.
Chiar credeţi că fără ei nu se poate?? Chiar credeţi că omul aşa cum este el nu ar putea trăi fără să se bazeze pe ceva supranatural?? Eu nu cred aşa ceva. Omul a fost creat să se descurce singur, fără a avea nevoie de cârje care să îi susţină moralul, fără a avea nevoie de o justificare a faptelor lui în afară de cea logică. Facem ceva pentru că trebuie făcut aşa, nu pentru că aşa ne îndeamnă nu ştiu care Dumnezeu. Suntem aşa pentru că aşa ne-a creat natura, nu datorită unui presupus moş care stă sus şi ne priveşte.
De ce nu s-ar putea schimba lucrurile astea? Pentru că unora dintre noi ne e frică de schimbare?? Rezistenţa la schimbare e cel mai mare duşman al evoluţiei, au demonstrat-o alte specii înaintea noastră. Noi nu trebuie să repetăm. Câţi dintre noi nu au rămas stupefiaţi când au aflat ce fac unii preoţi?? Nu cred că există om care să nu fi auzit sau chiar văzut fapte făcute de preoţi care erau mult sub pretenţiile lor, dacă nu chiar depăşeau limitele legale, intrând in sfera penală. Şi totuşi nimeni nu are curajul să îi arate cu degetul. Vorbim pe ascuns, întoarcem capul în toate părţile când povestim ce a făcut X sau Y preot din Q sau Z parohie, dar nu avem curajul să le spunem în faţă că faptele lor arată cât de multă minciună s-a adăugat noţiunii de BISERICĂ. Şi asta nu de acum ci de veacuri înttregi. Nu am să încerc acum să fac o enumerare a ororilor pe care le-a comis biserica în numele lui Dumnezeu, pentru că toţi le ştim şi ar fi fără rost. Numai că toate faptele comise de ei de-a lungul timpului ne fac să ne punem o întrebare firească: Dacă Dumnezeu există de ce asistă impasibil la atâtea crime comise în numele lui?? Nu numai de Creştini ci şi de alte religii. Şi cum poţi afirma că există şi ne iubeşte dacă nu intrevine???
Oare nu ar trebui să se facă simţit şi să le arate celor care se dau drept trimişi ai lui că faptele lor nu sunt în conformitate cu dorinţele lui ??
De aceea ajungem uşor la o singură concluzie: nu există. Şi atunci ce rost mai au acei oameni care spun că sunt aleşi de el?? Că şi aşa se întâmplă numai grozăvii în lumea lor.... Chiar nu putem renunţa la cârjele oferite de ei şi să mergem drept, aşa cum am fost creaţi să o facem ???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu